LADA KOZMETIKA

LADA kozmetika obogaćena je hladno cedjenim uljem argana

Drvo argana, poznato i kao arganovo drvo, je biljka koja raste samo u Maroku. Ovo drvo može narasti i do deset metara visine, a ima zaobljenu krošnju što ga čini uobičajenim u vulgarnoj flori Maroka.

Drvo argana poznato je po svojem ulju od argana, koje se dobija iz semenki orašastih plodova. Ekstrakcija semenki arganovog drveta obično se obavlja nakon što plodovi padnu s drveta tokom letnih meseci. Nakon što se suše na suncu i struganja oslobađanja vanjskog dela, semenke se suše na suncu ponovno. Nakon toga se semenke melju i u njih se dodaje voda, a masa se gnječi kako bi se ulje izdvojilo i nakon toga filtrira kroz krpu.

Arganovo ulje ima mnogo koristi. Bogato je vitaminom E, antioksidansima i esencijalnim masnim kiselinama, kao što su linolna i oleinska kiselina. Zbog toga je odlično hidratantno sredstvo za kožu i kosu. Takođe se koristi u prehrani, jer pomaže u smanjenju holesterola i mnogih bolesti srca. Kozmetički proizvođači često koriste arganovo ulje za proizvodnju svojih proizvoda, jer obnavlja kožu.

Ekstrakcija semenki arganovog drveta je dugotrajna i zahtevna, ali se ova metoda ekstrakcije ulja tradicionalno koristi u etničkoj marokanskoj kulturi već dugi niz godina. Danas, arganovo ulje postalo je vrlo popularno širom sveta, a njegova ekstrakcija ima značajne učinke na održivi razvoj planinskih područja Maroka. Sve u svemu, drvo argana i njegove semenke su vredni sastojci u kozmetičkoj, prehrambenoj i drugim industrijskim proizvodima. Ekstrakcija ulja iz semenki argana je složen proces, ali, uprkos svojim zahtevima, arganovo ulje ostaje jedinstveno i učinkovito rešenje koje mnogi rado koriste.

One thought on “LADA kozmetika obogaćena je hladno cedjenim uljem argana

  1. Mr. Mackay says:

    Nullam a vulputate adipiscing ornare eget a a pulvinar a fames parturient libero taciti a nibh rhoncus.

Comments are closed.